Mit kell tudni a sminkelésről? - Interjú Magosi Beával 1.rész

Minden menyasszonynak fontos, hogy az esküvőjén ő legyen a legszebb. Az utóbbi időben különösen megnőtt a kozmetikusok iránti kereslet, hiszen ki tudná a maximális szépséget kihozni egy menyasszony arcából, mint egy valódi szakember. Az esküvői előkészületek témához kapcsolódóan úgy éreztük: fontos lenne, ha a leendő feleségeknek egy igazi szakmabeli, Magosi Beáta, a Beauty Szalon  vezetője mondaná el élményeit, tapasztalatait és tanácsait, valamint arra is megkértük a szakembert, hogy avassson be minket a manapság divatos újdonságokba.

E.SZ.: A különlegességek sorába tartozhat a testékszer festés, amiről még kevesen tudhatjuk, mit is jelent, milyen technikával kerül fel a különleges "dísz" a menyasszony testére?

M.B.: A testékszer festés a menyasszonyi smink része, színében, stílusában a menyasszonyi ruhához igazodik. Általában a ruha mintáját idézi, vagy annak folytatása. Lehet ékszerként viselni a dekoltázsra, karra, vagy akár a kézfejre kesztyű helyett. Az alkalomhoz nem illő fekete tetoválásokat is át lehet festeni ezzel a technikával, ha az adott minta megfelelő. A festék garantáltan tartós, vízálló, nem kenődik el. A minta díszíthető igény szerint csillámokkal, strasszokkal, és lehet többféle, de általában fehér, bézs, bronz és arany színű.

E.SZ.: A "natur bőrkorrekció vőlegényeknek" szolgáltatásról, mint újdonságról mit kell tudni? Sokan élnek ezzel a lehetőséggel?

M.B.: Pár éve még ismeretlen fogalom volt a vőlegény "smink", de szerencsére kialakult az igény arra, hogy ne csak a menyasszony jelenjen meg tökéletes külsővel az esküvőn és a fotózáson, hanem a vőlegény is. Ez a bőrkorrekció teljesen láthatatlan, eltünteti a bőrhibákat, a szem alatti karikákat, esetleg korrigálja a hiányos szőrzetet anélkül, hogy sminkelve érezné magát az illető. Még azok a fiatalemberek is elégedett mosollyal távoznak, akik idegenkedve ülnek a sminkes székbe - tette hozzá Magosi Beáta.

E.SZ.: Melyek azok a színek, amelyek a "legkelendőbbek" az idén?

M.B.: A vezető kozmetikai cégek minden évben újabb irányzatokkal és divatszínekkel rukkolnak elő, de a menyasszonyi sminknél mindig a menyasszony típusjegyei és az összhatás kerül előtérbe a színválasztásnál. A legkelendőbb a természetes, de a szemeket kihangsúlyozó smink. Színekben a barna-bézs, mályva-lila-rózsaszín, valamint a szürke árnyalatai az un. füstös hatású szem a legkelendőbbek.

E.SZ.: Mire figyeljen a menyasszony, ha sminket szeretne az esküvőre?

M.B.: A smink is csak a megfelelően előkészített, ápolt bőrön mutat szépen, tehát ha van rá mód, előtte ajánlott kozmetikai kezeléseket igénybe venni. Ne az esküvő napjára hagyjuk a szőrtelenítést, tartós szempilla- és szemöldökfestést. Ha valaki bizonytalan, vagy egyáltalán nem sminkeli magát, kérjen próba sminket. A smink mindig a fodrászat után következik. A virágcsokor és minden kiegészítő színe befolyásolja a menyasszonyi smink színvilágát, ezért olyan színeket válasszunk, amelyeket magunkon is szívesen látunk.

E.SZ.: A már kisminkelt menyasszonynak mennyire kell vigyáznia, hogy egész este ragyogjon az arca?

M.B.: Ezek a sminkek sokkal tartósabbak az otthon elkészített napi "gyors" sminkeknél, nem kell különösebb elővigyázatosság. Esetleg nátha vagy allergia esetén kell kicsit jobban odafigyelni a zsebkendő használatára. Örömkönnyek esetére pedig minden menyasszonynak és örömanyának megmutatom a technikát, hogyan kerülhető el a smink elmaszatolódása. Az egyetlen gyenge pont a szájfény, amit étkezések után pótolni kell.

Az interjú második részében megtudhatják:

Mi alapján dönti el a kozmetikus, hogy kinek milyen sminket ajánl?

Mennyibe kerül egy átlagos menyasszonyi make-up?

Magosi Beáta beavat minket továbbá a legkülönlegeseb megrendelői kívánságokba, és egyéb megmosolyoktató történeteket is elmesél majd.

Megjelent: eskuvoszombathely.hu

Kapcsolat

BEAuty Szalon

Nofretete Sminkstúdió

9700 Szombathely, Fő tér 45.

Időpont foglalás: +36302460075

LEGFRISSEBB CIKK

  • Kampány - küzdelem az emlőrák ellen!

    OKTÓBER - Az emlőrák elleni küzdelem hónapja alkalmából, bemutatták a Szombathelyiek Egészségéért Egyesület plakátkampányát, mellyel a citylight felül...
  • Prémium Magazin - Hennafestés - testfestés

    Prémium - Vas megyei magazin tizennegyedik (2017. nyár) száma." Ha nem igazat szólok, ne nyújthassam többé hennázásra a kezem!"(régi arab mondás)Mit t...
  • Főnix

    „A Főnix az a szent tűzmadár, ami az egyik pillanatban még a poraiban nyugszik csöndesen, majd összegyűjti környezetéből az energiáit, egységbe rendez...
  • Hennafestés

    A hennafestés nálunk egészen mást jelent, mint azokban az arab vagy afrikai országokban, ahol még a mai napig szigorú tradíciók szerint festik. A kért...
  • Ásványi kozmetikumok

    A professzionális kozmetikai cégek minden évben új színekkel, kollekciókkal rukkolnak elő. A kozmetikai piacon csak az a ter-mék életképes hosszú távo...